Research Highlights Dergisi

Makina Mühendisliği Bölümü "Research Highlights" Dergisi özel sayısı çıktı.

İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü

İSKİD ve Üyeleri, makine mühendisliği öğrencilerine yönelik en geniş katılımlı Etkinliği ile Türkiye İklimlendirme Sektörünün gelecekteki meslektaşlarıyla buluşuyor.

2017 Güz Dönemi Ders Drogramı

2017 Güz dönemi ders programı açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Doktora Yeterlilik Sınavı Uygulama Esasları

Doktora Yeterlilik Sınavı (DYS) uygulama esasları güncellenmiştir. Aşağıdaki bağlantıdan güncel haline ulaşabilirsiniz.

Akademik Kadro Başvuraları

Bölümümüze akademik kadro başvurusu yapmak isteyen adayların Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Metin Tanoglu 'na e-posta ile (metintanoglu@iyte.edu.tr) iletisime gecmesini önermekteyiz.

MÜDEK Akreditasyon

Bölümümüz Müdek akreditasyonu yenilenmiştir.

ME400 Sanayi Stajı Yapacakların Dikkatine

Önceki yıllarda Mühendislik Fakültesi tarafından sağlanan Staj Rehberi ve içeriğindeki değerlendirme formlarının bu yıl itibariyle çıktılarının alınarak staj dosyasına eklenmesi öğrencilerin sorumluluğuna geçmiştir.

İYTE Makina Mühendisliği Bölümü Eğitim Amaçları

Mezuniyet sonrası birkaç yıl içinde İYTE Makina Mühendisliği Bölümü mezunları; 1. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönlendirilmiş, makina mühendisliğinin ileri teknolojik alanlarında gerçekleştirilen bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerde görev alabilecek. 2. Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışmalarına yatkın ve liderlik görevi üstlenebilecek. 3. Hedef ve kısıtları tanımlayarak tasarım yapabilecek; böylece, mesleki ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde, mühendislik […]