2018 Bahar Dönemi Final Sınavı Tarihleri

2018 Bahar dönemi final sınavı tarihleri açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

2018 Bahar Dönemi Ara Sınav Tarihleri

2018 Bahar dönemi ara sınav tarihleri açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Lisans Öğrencilerinin Dikkatine

28 Mart 2018 Çarşamba günü saat:10.00’da Erdal Saygın Amfisinde, Lisans Programı Müfredat Değişikliği konusunda ağırlıklı olmak üzere toplantı yapılacaktır. Belirtilen saatte tüm dersler iptal edilmiş olup, tüm öğrencilerimizin katılımı zorunludur. Toplantıda katılım yoklaması yapılacaktır.

Proje Duyurusu

Valflerde kavistasyon projesinde çalışmak üzere lisansütü öğrenciler aranmaktadır. Bu proje su vanalarının kavitasyon özelliklerini deneysel ve nümerik yöntemlerle incelemeyi içermektedir. Hidrolik sistemlerin akışkanlar mekaniği ile ilgilenen öğrencilerin başvurmaları önerilir.

Proje Duyurusu

Mikro Nano Mühendislik Araştırma Grubu önümüzdeki aylarda başlaması planlanan nanoölçek akışlar üzerine bir Tübitak projesinde çalışmak üzere Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi aramaktadır. İlgilenenler Yard. Doç. Dr. Murat Barışık ile iletişime geçebilir ve muratbarisik@iyte.edu.tr adresine CV’lerini gönderebilirler. Yüksek lisans öğrencisi için 2200tl aylık burs imkanı mevcuttur.

Ders Saydırma İşlemleri

Ders Saydırma Talepleriniz Add-Drop süresi içerisinde olmaktadır. İlgili formlar Mühendislik Dekanlığı sayfasında olup elle doldurulan, ekleri ve imzaları eksik, Add-Drop süresi geçtikten sonra getirilen formlar kabul edilmemektedir.

2018 Bahar Dönemi Ders Drogramı

2018 Bahar dönemi ders programı açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

2017 Güz Sınav Programı

2017 Güz dönemi sınav tarihleri açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz. (Güncellenmiştir, 09. 01. 2018)

Research Highlights Dergisi

Makina Mühendisliği Bölümü "Research Highlights" Dergisi özel sayısı çıktı.

İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü

İSKİD ve Üyeleri, makine mühendisliği öğrencilerine yönelik en geniş katılımlı Etkinliği ile Türkiye İklimlendirme Sektörünün gelecekteki meslektaşlarıyla buluşuyor.

Doktora Yeterlilik Sınavı Uygulama Esasları

Doktora Yeterlilik Sınavı (DYS) uygulama esasları güncellenmiştir. Aşağıdaki bağlantıdan güncel haline ulaşabilirsiniz.

Akademik Kadro Başvuraları

Bölümümüze akademik kadro başvurusu yapmak isteyen adayların Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Metin Tanoglu 'na e-posta ile (metintanoglu@iyte.edu.tr) iletisime gecmesini önermekteyiz.

MÜDEK Akreditasyon

Bölümümüz Müdek akreditasyonu yenilenmiştir.

ME400 Sanayi Stajı Yapacakların Dikkatine

Önceki yıllarda Mühendislik Fakültesi tarafından sağlanan Staj Rehberi ve içeriğindeki değerlendirme formlarının bu yıl itibariyle çıktılarının alınarak staj dosyasına eklenmesi öğrencilerin sorumluluğuna geçmiştir.

İYTE Makina Mühendisliği Bölümü Eğitim Amaçları

Mezuniyet sonrası birkaç yıl içinde İYTE Makina Mühendisliği Bölümü mezunları; 1. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönlendirilmiş, makina mühendisliğinin ileri teknolojik alanlarında gerçekleştirilen bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerde görev alabilecek. 2. Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışmalarına yatkın ve liderlik görevi üstlenebilecek. 3. Hedef ve kısıtları tanımlayarak tasarım yapabilecek; böylece, mesleki ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde, mühendislik […]