Proje Duyurusu

Devam etmekte olan TUBITAK projesi için, Moleküler Dinamik Simülasyon kodu yazacak/düzenleyecek ve deneysel çalışmalarda bulunacak yüksek lisans öğrencisi aranmaktadır.

Üniversite Adaylarına

Bölümümüz yüksek lisans eğitimini seçkin üniversitelerde tamamlamış ve uluslararası araştırma deneyimine sahip genç ve dinamik öğretim üyesi kadrosu ile proje esaslı bir eğitim-öğretim vermektedir.

Proje Duyurusu

Mikro Nano Mühendislik Araştırma Grubu nanoölçek akışlar üzerine yurutulmekte olan "Mezaporlu Silika Partiküllerin Yüzey Elektrik Yüklerinin ve Elektrostatik Kuvvet Etkileşimlerinin Karakterizasyonu" baslikli Tübitak projesinde çalışmak üzere Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi aramaktadır.

Proje Duyurusu

Mikro Nano Mühendislik Araştırma Grubu nanoölçek akışlar üzerine yurutulmekte olan "Biyobenzetilmis Nano Yüzey Yapıları Kullanarak Islanma ve Akış Kontrolü" baslikli Tübitak projesinde çalışmak üzere Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi aramaktadır.

2018 Yaz Okulu Ders Programı

2018 Yaz Okulu ders programı açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Lisansüstü Öğrencilerin Dikkatine

1.  Dönemini tamamlamış olan tüm öğrenciler Bölüm Öğretim Üyeleri ile görüşerek danışmanlarını ve tez konularını belirlemeleri gerekmektedir.

2018 Bahar Dönemi Final Sınavı Tarihleri

2018 Bahar dönemi final sınavı tarihleri açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

2018 Bahar Dönemi Ara Sınav Tarihleri

2018 Bahar dönemi ara sınav tarihleri açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Lisans Öğrencilerinin Dikkatine

28 Mart 2018 Çarşamba günü saat:10.00’da Erdal Saygın Amfisinde, Lisans Programı Müfredat Değişikliği konusunda ağırlıklı olmak üzere toplantı yapılacaktır. Belirtilen saatte tüm dersler iptal edilmiş olup, tüm öğrencilerimizin katılımı zorunludur. Toplantıda katılım yoklaması yapılacaktır.

Proje Duyurusu

Valflerde kavistasyon projesinde çalışmak üzere lisansütü öğrenciler aranmaktadır. Bu proje su vanalarının kavitasyon özelliklerini deneysel ve nümerik yöntemlerle incelemeyi içermektedir. Hidrolik sistemlerin akışkanlar mekaniği ile ilgilenen öğrencilerin başvurmaları önerilir.

Proje Duyurusu

Mikro Nano Mühendislik Araştırma Grubu önümüzdeki aylarda başlaması planlanan nanoölçek akışlar üzerine bir Tübitak projesinde çalışmak üzere Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi aramaktadır. İlgilenenler Yard. Doç. Dr. Murat Barışık ile iletişime geçebilir ve muratbarisik@iyte.edu.tr adresine CV’lerini gönderebilirler. Yüksek lisans öğrencisi için 2200tl aylık burs imkanı mevcuttur.

Ders Saydırma İşlemleri

Ders Saydırma Talepleriniz Add-Drop süresi içerisinde olmaktadır. İlgili formlar Mühendislik Dekanlığı sayfasında olup elle doldurulan, ekleri ve imzaları eksik, Add-Drop süresi geçtikten sonra getirilen formlar kabul edilmemektedir.

2018 Bahar Dönemi Ders Drogramı

2018 Bahar dönemi ders programı açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

2017 Güz Sınav Programı

2017 Güz dönemi sınav tarihleri açıklanmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz. (Güncellenmiştir, 09. 01. 2018)

Research Highlights Dergisi

Makina Mühendisliği Bölümü "Research Highlights" Dergisi özel sayısı çıktı.

İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü

İSKİD ve Üyeleri, makine mühendisliği öğrencilerine yönelik en geniş katılımlı Etkinliği ile Türkiye İklimlendirme Sektörünün gelecekteki meslektaşlarıyla buluşuyor.

Doktora Yeterlilik Sınavı Uygulama Esasları

Doktora Yeterlilik Sınavı (DYS) uygulama esasları güncellenmiştir. Aşağıdaki bağlantıdan güncel haline ulaşabilirsiniz.

Akademik Kadro Başvuraları

Bölümümüze akademik kadro başvurusu yapmak isteyen adayların Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Metin Tanoglu 'na e-posta ile (metintanoglu@iyte.edu.tr) iletisime gecmesini önermekteyiz.

MÜDEK Akreditasyon

Bölümümüz Müdek akreditasyonu yenilenmiştir.

ME400 Sanayi Stajı Yapacakların Dikkatine

Önceki yıllarda Mühendislik Fakültesi tarafından sağlanan Staj Rehberi ve içeriğindeki değerlendirme formlarının bu yıl itibariyle çıktılarının alınarak staj dosyasına eklenmesi öğrencilerin sorumluluğuna geçmiştir.