TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı Kapsamında İYTE’nin Araştırma Programı Yürütücüsü Kuruluş Olarak Parçası Olduğu Araştırma Programı Desteklenmeye Hak Kazandı

TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında İYTE Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Benay Uzer Yılmaz’ın yürütücülüğünde “Fonksiyonel Özellikler Kazandırılmış Yeni Nesil Metalik İmplantların Geliştirilmesi” başlıklı proje ile parçası olduğu Hacettepe Üniversitesi’nin Araştırma Programı Yöneticisi Kuruluşu olduğu “Sağlıklı Yaşam için Yeni Nesil Biyomalzeme Teknolojileri Ağı” araştırma programı desteklenmeye hak kazanmıştır. İYTE, ODTÜ, Sağlık Bilimleri, Koç ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinden araştırmacıların işbirliği ile gerçekleşecek bu projede eklemeli imalat yöntemi kullanılarak kemik doku ile biyomekanik uyumluluğu geliştirilmiş metalik implantların üretimi hedeflenmektedir. Projedeki çalışmalarda 48 ay boyunca 7 yüksek lisans, 5 doktora ve 1 doktora sonrası bursiyeri yer alacaktır. Makina Mühendisliği öğretim üyelerimiz Dr. Benay Uzer Yılmaz, Dr. Mustafa Güden, Dr. Alper Taşdemirci ve Dr. Sinan Kandemir, Biyomühendislik bölümü öğretim üyeleri Dr. Engin Özçivici ve Dr. Deniz Yücesoy ile Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünden Dr. Fatih Toptan ve tüm proje ekibini Makina Mühendisliği Bölümü olarak tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.