Prof. Dr. M. İ. Can Dede’nin Proje Başvurusu TÜBİTAK 1001 Programında Desteklenmeye Hak Kazanmıştır

“Endonasal Ameliyatlarda Kullanılacak Endoskop Yönlendirici Robotun Derin Öğrenme Destekli Kotrolü (CeleverScope) ” projesi, TÜBİTAK’ın “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı – 1001” kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu proje, NeuRoboScope ve BalanScope’un ardından endonasal operasyonlar için cerrahi yardımcı robotik bir sistem geliştirme hedefindeki projeler zincirinin üçüncü halkasıdır. Projeye liderlik eden Dr. Mehmet İsmet Can Dede’ye, araştırmacı ekibi Dr. Yalın Baştanlar (Bilgisayar Mühendisliği), Dr. Gökhan Kiper, Dr. Omar Maaroof (Musul Üniversitesi), Dr. Şenay Mihçin ve danışmanları Dr. Mustafa Özuysal (Bilgisayar Mühendisliği), Dr. Mustafa Berker (Hacettepe Üniversitesi), Dr. İlkay Işıkay (Hacettepe Üniversitesi), Dr. Şahin Hanalioğlu (Hacettepe Üniversitesi) tebriklerimizi iletiyoruz.